BEHANDELVORMEN

Aan de hand van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld, dit plan is speciaal gemaakt voor jouw dier. In mijn behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelvormen: 

Adviezen en uitleg

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is adviezen en uitleg geven. Jouw inzicht geven over de klacht van je dier. De aandoening, het beloop ervan en het herstelproces worden besproken. Daarnaast worden er ook adviezen gegeven over de belasting/belastbaarheid en verschillende soorten trainingen. Hoe bouw je bijvoorbeeld de belasting weer op na langere tijd niks doen of na een operatie. Ook wordt er gekeken naar het hele plaatje. Bij paarden wordt oa. de houding van de ruiter en stalmanagment meegenomen en bij honden het uitlaatregime en de thuissituatie. 

IMG_2964.jpg

Massage en mobilisatie

Wanneer er een te hoge spierspanning aanwezig is in een spier kan dit voor een bewegingsbeperking zorgen. Massage zorgt voor verlaging van de bindweefsel- en spierspanning. Het heeft een positief effect op de doorbloed en de afvoer van afvalstoffen. Voor het losmaken van het bindweefsel (fascie) maak ik gebruik van een specifieke fascie stick. 

 

Doordat spieren en gewrichten elkaar ondersteunen kan een spierspanning ook zorgen voor een beperking in de beweging van een gewricht. Door een gewricht te mobiliseren vergroot je de mobiliteit en de bewegingsvrijheid. Daarnaast zorg je vaak ook voor pijnvermindering. 

IMG_0411.jpg

Oefentherapie

Bij oefentherapie worden er oefeningen gedaan met als doel verbetering van de spierkracht, coördinatie, stabiliteit/balans, mobiliteit en het uithoudingsvermogen. Er worden ook huiswerkoefeningen meegegeven zodat je thuis verder aan het herstel kan werken en verdere klachten kan voorkomen. 

8856.jpg

Hydrotherapie

Bij hydrotherapie wordt er in het water getraind met uw hond. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat gewrichten veel minder worden belast dan bij lopen op land. Door gebruik te maken van de weerstand die het water biedt, kunnen spieren, gewrichten en de conditie op een verantwoorde en effectieve manier getraind worden. Het water stimuleert de bloedsomloop, vergroot de gewrichtsbeweging en verlicht eventuele pijnlijke gewrichten.  

Klik hier voor meer informatie over hydrotherapie.

IMG_0923.jpg