Als mensen klachten hebben aan het bewegingsapparaat is het heel normaal dat je dan naar de fysiotherapeut gaat. Dieren kunnen dezelfde klachten hebben en een dierenfysiotherapeut kan daarbij helpen. Dieren zijn afhankelijk van hun bewegingsvrijheid, dus hebben zij pijn in de rug of andere gewrichten, uitvalsverschijnselen, spier- of peesprobleem of is er stijfheid of een kreupelheid te zien dan worden zij beperkt in de dagelijkse dingen zoals de wandelingen of trainingen. Niet alle dieren zullen een pijn reactie laten zien, vaak zie je dan wel een gedragsverandering. Lijkt je dier minder energie te hebben, een mindere looplust of is hij/zij minder vrolijk dan kan dat ook duiden op een klacht aan het bewegingsapparaat. 

De behandeling van een dierenfysiotherapeut lijkt best veel op de behandeling van een humane fysiotherapeut, er wordt een intake en onderzoek gedaan en aan de hand daarvan wordt samen met de eigenaar een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan bestaat uit een behandeling die de dierenfysiotherapeut uitvoert maar ook adviezen en oefeningen waar je als eigenaar zelf mee aan de slag kan.

De titel dierenfysiotherapeut is wettelijk beschermd: alleen die fysiotherapeuten die zich tevens in dierfysiotherapie gespecialiseerd hebben mogen deze titel voeren.

 

Indicaties paard 

Indicaties van klachten waarbij de dierenfysiotherapeut kan helpen bij het paard. 

 

Indicaties hond

Indicaties van klachten waarbij de dierenfysiotherapeut kan helpen bij de hond. 

 

Sabine Ros Dierfysiotherapie

Wattbaan 31-9

3439ML Nieuwegein

+31652127952

info@sabinerosdierfysiotherapie.com

  • Facebook
  • Instagram

KVK nummer: 72117079

BTW nummer: NL002239492B81

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD)