Over mij

'Het gevoel dat je een dier ziet opknappen na een behandeling is zo fijn, dat wil ik ook elke diereneigenaar kunnen geven.'

Hoi, ik ben Sabine

Van jongs af aan heb ik het altijd leuk gevonden om met mensen te werken, maar als dierenvriend wilde ik ook graag wat met dieren doen dus ik dacht waarom dat dan niet combineren? 

In 2012 ben ik begonnen aan de HBO opleiding (humaan) fysiotherapie en direct daarna ben ik door gegaan voor de opleiding dierenfysiotherapie zodat ik sinds 2018 zowel mensen als dieren kan behandelen. Mensen behandel ik in een leuke praktijk in een gezondheidscentrum maar mijn hart ligt toch wel bij het behandelen van de dieren. 

Ik heb 15 jaar een eigen paard gehad en 12 jaar een hond. Beide heb ik op een mooie, oude leeftijd moeten laten inslapen. In het eerste jaar van mijn opleiding tot dierenfysiotherapeut kon ik nog veel oefenen/behandelen op beide dieren, waardoor ze toch nog een beetje deel uitmaken van mijn beroep. Ze werden toen regelmatig behandeld door een dierenfysiotherapeut. Het gevoel dat je een dier ziet opknappen na een behandeling is zo fijn, dat wil ik ook elke diereneigenaar kunnen geven. Daardoor was de keuze voor dit beroep snel gemaakt. 

Als dierenfysiotherapeut vind ik het belangrijk dat je dier de behandelingen als ontspannen ervaart. Het zal in het begin misschien even wennen zijn voor je dier maar met geduld en rust komen de meeste honden na een paar behandelingen vrolijk mijn behandelkamer binnen lopen en staan de paarden aan het einde van de behandeling net niet te slapen.

Dierfysiotherapie is een erkend en beschermd beroep, dat betekent dat dierenfysiotherapeuten staan ingeschreven in het dierengeneeskunderegister. Alleen gediplomeerde therapeuten mogen zich dierenfysiotherapeut noemen.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD), ik zet mij graag in voor de vereniging om dierfysiotherapie bekender te maken bij dieren eigenaren en dierenartsen. De samenwerking met dierenartsen en andere dierenspecialisten is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Net zoals het op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen of  behandelmethodes. Ik volg daarom regelmatig een cursus en/of opleiding. 

Uitgeleerd ben je nooit en er staan nog genoeg opleidingen en cursussen op mijn wensenlijst om jouw dier weer zo pijnvrij mogelijk te laten kunnen bewegen. 

Vertrouwen

Tijdens mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat je dier zich prettig voelt bij mij, ik kijk goed naar jouw dier en wat hij of zij nodig heeft om mij te vertrouwen.

Persoonlijke aandacht

Naast het behandelen van je dier, hoor jij er als eigenaar ook bij. Ik leg alles duidelijk uit, stel je gerust en probeer eventuele zorgen weg te nemen. Als je na de behandeling nog vragen hebt, sta ik klaar om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Gediplomeerd

Dierfysiotherapie is een erkend en beschermd beroep, alleen gediplomeerde therapeuten mogen zich dierenfysiotherapeut noemen. Ik ben aangesloten bij de NVFD en Vakgroep Hydrotherapie Hond.

Mijn dieren

Senna

Senna was de hond die we vroeger hadden bij mijn ouders thuis. Ze was GEK op zwemmen en aandacht. Rond haar 10e kwamen we erachter dat ze wat artrose in haar heupen en rug had, ze ging steeds stijver lopen en wilde minder graag mee. Door middel van onderhoudsbehandelingen bij een collega dierenfysiotherapeut zorgde we ervoor dat ze op haar oude leeftijd nog mee kon naar het strand. Iets waar ze dol op was!

Mickey

Mickey heb ik als klein meisje gekregen, hij was eigenwijs maar ook een goedzak voor iedereen. Hij is uiteindelijk 25 jaar oud geworden, door artrose in zijn onderbeen ging het na 2 jaar behandelen niet meer. De laatste jaren hebben we nog heerlijk urenlange bosritten kunnen maken, was hij het perfecte leerpaard voor jonge meiden en jonge paarden. Een paard wat iedereen veel vertrouwen gaf en voor mij mijn beste vriend.

Mijn opleidingen & cursussen

Cursus
Jaar
Opleider
HBO Fysiotherapie humaan
2012-2016
THIM van der Laan Nieuwegein
Post-HBO Dierfysiotherapie
2016-2018
Aeres Training Centre Barneveld
Lid Accreditatie Commissie NVFD
2018 – heden
NVFD
Cursus Hydrotherapie Hond
2019
Dogfysion – dierenfysiotherapeut Elma Bakker
Workshop Longeren aan de enkele longe
2019
TAKT Academy
Symposium, meerdere lezingen hond & paard
2020
Aeres Barneveld & NVFD
Snijzaal hond – Anatomie wervelkolom, heupen en bekken
2021
Faculteit Utrecht Diergeneeskunde
Dry needling paard & hond
2021
Dierenfysiotherapeut Karin Baas
Equine Myofascial Kinetic Lines
2022
Horses Inside Out
Dissectie Paard
2022
NVFD
Masterclass Taping Advanced (paarden)
2022
Equi-Massage
Hernia’s bij honden
2023
NVFD

Naast de cursussen en opleidingen die hierboven staan beschreven volg ik nog regelmatig webinars voor zowel hond als paard. 

Reviews van mijn klanten

Angel (11 jaar en sponylose) en Tessa (10 jaar, beide achterpoten een nieuwe knie) zijn gelukkig al enige tijd onder behandeling bij Sabine. Daardoor kunnen ze allebei beter bewegen en hebben ze veel minder pijn. Daarom is fysiotherapie voor honden een echte aanrader en zeker bij Sabine. Kundig, geduldig en super lief voor de honden!!
Elsbeth met Angel en Tessa
Sabine geeft mijn paard regelmatig een onderhoudsbehandeling. Ik merk dat hierdoor mijn paard veel soepeler blijft en ik lekkerder kan rijden. Sabine reageert snel met een afspraak maken en legt alles duidelijk uit. Mijn paard laat zich goed door haar behandelen, wij zijn blij met haar!
Anne met Storm
Mijn 2 jarige hond liep al een paar maanden mank door een misstap in het bos. De dierenarts kon niet veel doen en zo kwamen we bij Sabine terecht. Naast een zere poot constateerde Sabine ook een pijnlijke rug. Beide heeft ze behandeld, waarbij ze veel rekening hield met de pijngrens en comfort van mijn hond. M'n hond is nog niet helemaal de oude, maar direct na de eerste behandeling zag ik enorm veel verbetering. Tijdens de behandelingen is er ze er voor mijn hond, maar geeft ze daarnaast geduldig en uitgebreid antwoord op al mijn (gedetailleerde) vragen. Sabine stond zelfs voor me klaar met raad via Whatsapp in het weekend toen ik me erg zorgen maakte omdat het weer even erg slecht ging met m'n hond. Door Sabine's professionele houding en skills heb ik er veel vertrouwen in dat het beestje over een paar behandelingen weer helemaal is opgeknapt.
Cynthia met Skadi
Door Sabine haar kennis, feeling, aandacht, duidelijkheid en een fijne aai kwamen mijn hond en ik graag voor een massage en hydrotherapie.
Marije met Midas