OVER SABINE

1.jpg
_QUI1194.jpg

Al vanaf kleins af aan ben ik gek op dieren, ik rij sinds mijn 6e paard en had het liefst op die leeftijd ook al een hond willen hebben. Zo rond mijn 12e gingen allebei mijn wensen in vervulling, een eigen paard en een hond. De liefde voor dieren is alleen maar gegroeid.

Halverwege mijn middelbare schooltijd moest ik gaan bedenken wat mijn vervolgopleiding zou gaan worden, ik had geen idee. Tot mijn paard minder fijn ging lopen en hij beperkt werd tijdens zijn bewegen en ik een dierenfysiotherapeut liet komen. Toen ik haar aan het werk zag wist ik dat wil ik ook doen! Hiervoor moest ik wel eerst de 4 jarige opleiding humane fysiotherapie doen, hoe meer ik hier over na dacht hoe meer het mij ging aantrekken. Dus nu, 2 opleidingen verder ben ik sinds 2018 fysiotherapeut voor mens en dier. Op dit moment werk ik ook nog met veel plezier als humaan fysiotherapeut in een praktijk in een gezondheidscentrum, de combi met daarnaast mijn werk in de dieren zorgt voor een leuke afwisselende week.

Ik heb bijna 15 jaar een eigen paard gehad, en 11 jaar een hond, allebei op een mooie oude leeftijd in moeten laten slapen. De laatste jaren, tijdens mijn opleiding tot dierenfysiotherapeut heb ik nog veel op beide dieren kunnen oefenen waardoor ze toch nog een beetje onderdeel zijn van mijn droom. Het gevoel dat je zo'n dier na een behandeling ziet opknappen is heerlijk, dat wil ik elke diereigenaar kunnen geven!  

Tijdens mijn behandelingen is het streven om het dier zo pijnvrij mogelijk te kunnen laten bewegen, het dier moet zich weer fijn gaan voelen in zijn eigen lijf en het plezier in het bewegen terug krijgen. 

Opleidingen: 2012-2016 Thim van der Laan, hogeschool voor Fysiotherapie, 2016-2018 Fysiotherapie voor Dieren te Barneveld